Välkommen VT 17

Då var vi igång igen! Hoppas alla har haft ett skönt lov.

Denna veckan kommer vi jobba klart med sista kapitlet i matteboken och nästa vecka börjar vi med den nya. Det kommer handla om bråk i första kapitlet. Läxan i matten kommer vara den samma, det man inte hinner i skolan gör man hemma. Vi kommer dock att träna mer på multiplikationstabellerna och barnen kommer få hem en ny tabell i veckan att träna på. Detta för att många fortfarande inte har automatiserat tabellerna.

Vi kommer avsluta temat luft med att skriva en faktatext och sen ett quiz på Kahoot med tolv frågor om luftens egenskaper. Efter det börjar vi med blandningar och enkla lösningar. Det kommer mest bli experiment där barnen skriver hypoteser och dokumenterar vad som händer.

I svenskan jobbar vi vidare med dubbelteckning och olika skiljetecken. Vi har tyst- och högläsning dagligen. Vi tränar på att skriva olika typer av texter, både med penna och iPad.

Vi kommer starta ett vänskapstema näst vecka. Där kommer alla barnen i skolan delas in i grupper som träffas en gång i månaden. Grupperna kommer gå till olika stationer som kommer handla om trygghet, samarbeten och öka gemenskapen på skolan.

Engelskan är som vanligt, förutom att nu är det minst tio glosor i veckan. Vi kommer även börja se en serie som heter ”The Game”. Efter varje avsnitt jobbar vi med uppgifter som tillhör just det avsnittet.

Morgondagens GOTD ledtråd är: klädd i trasor för alltid.

En god fortsättning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *